actueel camper caravan

Caravan- en camper werkplaatsen momenteel overvol

Al bevinden we ons nog in koude wintermanden, toch is het verstandig om de caravan of camper alvast een onderhoudsbeurt te geven. Bij dealers en garage werkplaatsen is het momenteel top drukte. Wie nog een afspraak wenst te maken moet snel zijn want de afspraak agenda stoomt in hoog tempo vol. Zeker met het voorjaar in aantocht en na een lange periode in winter stalling hebben sommige caravans en campers extra aandacht nodig.

Het kampeerseizoen van 2022 komt er sneller aan dan je denkt, belangrijk dus om nu al een goede planning te maken. Wie straks goed voorbereid, comfortabel en vooral veilig met de caravan of camper op pad wil gaat, doet er goed aan om tijdig een onderhoudsafspraak te plannen. De onderhoudswerkplaatsen van caravan- en camperdealers hebben nu al te kampen met een capaciteitstekort aan afspraak mogelijkheden voor reparatie en regulier onderhoud. Als we kijken naar het grondstof probleem in de wereld lopen ook leveranciers van caravan en camper onderdelen tegen langere levertijden aan of kunnen helemaal niet leveren. Het lijkt dus een camper- en caravan jaar te worden van goede planning en tijdig reserveren als u kiest voor goed onderhoud aan uw geliefde kampeer middel.

Doordat veel camperaars voor extra luxe kiezen is het een drukte bij de hoofdleveranciers. Van caravanmovers en luxe voortenten tot aan accessoires, deze producten zijn erg in trek bij de veel consumenten. Dealers die niet tijdig hebben geanticipeerd op de toenemende vraag naar extra producten of onderdelen dreigen de boot te missen. Veel producten, welke gefabriceerd worden in Azië, kennen door de huidige pandemie nog steeds transportproblemen; een langere levertijd dus!

Toch toe aan een nieuw kampeermiddel? Lees hier meer over:

Hoe voorkom ik technische problemen na lange stallingsperiode?

Wie pas in het voorjaar besluit om zelf de caravan of camper vakantie klaar te maken loopt dus het risico om teleurgesteld te worden. Niets is vervelender als je net voor het geplande vertrek ontdekt dat je camper of caravan met panne uit de stalling komt. De oorzaak van de topdrukte bij onderhoudsgarages is dat gedurende de pandemie ook veel caravans en campers langer aaneengesloten in de stalling hebben gestaan. Ook het explosief gestegen aantal kampeerders is een belangrijke factor van de druk op het onderhoud. Doordat het afgelopen jaar een schaarste is geweest van nieuwe tot jong gebruikte caravans en campers zijn er meer tweedehands caravans en campers verkocht van 15 jaar en ouder. Deze groep vergt nu een maal meer onderhoud dan de nieuw geleverde.

Waar moet je op letten na een lange stallingsperiode van caravan of camper?

  • Door slechte ventilatie kan er vocht ontstaan, dit lijdt tot schimmel vorming
  • Doe altijd een banden check, uitdroging of vervorming komt veel voor
  • Vergeten de accu onder een druppelaar te zetten? Check deze dan altijd voor vertrek, bij twijfel vervangen of een extra accu als reserve.
  • Check de elektra. Controleer goed op corrosie vorming door vocht
  • Kookt u op gas? Vergeet niet de gasfles (koppeling en slang) te controleren op eventuele lekkage. Zit er nog voldoende in de gasfles?

Brandstofproblemen, check je camper op tijd

Vooral eigenaren van jonge campers met de vernieuwde dieselmotoren raden we aan alert te blijven voor brandstofproblemen. Doordat de nieuwe dieselsystemen van campers veel gevoeliger zijn voor additionele storingen én voor het type brandstof wat gebruikt wordt. Denk hierbij aan het verplicht bijmengen van bijvoorbeeld biodiesel in de reguliere diesel welk men aan de pomp bij tankt, is er een verhoogde kans op aanwezigheid van water in de brandstof. Een dure grap het kan soms zelfs onherstelbare schades ontstaan als er niet tijdig wordt ingegrepen bij storingen aan de motor aldus de BOVAG.

Men adviseert voordat de camper de stalling in gaat de brandstoftank helemaal vol te tanken met synthetische diesel, de zogenoemde HVO of GTL. Reguliere diesel heeft de eigenschap dat het een voedingsbodem voor bacteriegroei kan zijn. Dit komt doordat het water in de brandstoftank kan roesten. Ook loop je kans dat bij de camper de filters en leidingen verstoppen door bacteriën en roest. Met synthetische diesel heb je daar veel minder last van, en zorg je voor een langere levensduur van je motor.

Camper of caravan toch vernieuwen?

Valt het onderhoud toch tegen of bent u gewoon toe aan een nieuwe camper of caravan? Onze kredietspecialisten helpen u kosteloos en vrijblijvend met een passend financieringsvoorstel tegen de allerlaagste vaste rente van Nederland. Heeft u gedeelde spaargeld of inruil tegoed op uw recreatie middel dan zorgen onze specialisten voor een passende aanvullende financiering.

Direct een financiering afsluiten bij de dealer voor een aankoop van uw caravan of camper? Wij adviseren dit niet direct te doen, laat eerst onafhankelijk uw mogelijkheden bekijken. Kampeer Krediet hanteert de laagste rente garantie tegen de beste voorwaarden.

Gewenst leenbedrag
Aanbetaling
Gewenste looptijd
Kredietbedrag
{{ kredietBedrag | euro }}
Maandtermijn
{{ maandlast | euro }}
Rentepercentage
{{ rente | percentage }}

We helpen u graag met uw lening

Heeft u vragen of wilt u advies? Bel gratis met onze adviseurs.

085 – 760 89 88
Tamara Blommaert

Tamara Blommaert
Senior kredietspecialist

  • Altijd boetevrij aflossen
  • Laagste rentetarieven
  • Service gedurende de looptijd van uw lening
  • Lenen zonder zorgen

Onze leningen worden beoordeeld met 4.8/5!

Trustpilot

Kampeer Krediet is bekend van

Nieuws.nl
Goboony
Kampeer & Caravan Beurs
NKC
Nederlands Krediet Collectief
Verstrekt kredietlimiet Maandtermijn Looptijd in maanden Rentepercentage JKP Totaal krediet
{{ item.naam }} {{ kredietLimiet | euro }} {{ maandlast | euro }} {{ item.looptijdMaand }} {{ rente | percentage }} {{ rente | percentage }} {{ totaalKrediet | euro }}
Dit betreft een persoonlijke lening. Andere bedragen zijn mogelijk. Toetsing en registratie bij B.K.R. te Tiel. Bij de bepaling van het JKP en Totaal te betalen is kredietgever er vanuit gegaan dat de termijnen op tijd betaald worden. Bij een digitale aanvraag ontvangt u automatisch ons dienstverleningsdocument. Wij hebben geen contractuele verplichting voor een of meerdere aanbieders te bemiddelen. Het is mogelijk dat het tarief in onze aanbieding afwijkt van bovengenoemde tarieven. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie; uw inkomsten en uitgaven, uw gezinssituatie en uw krediethistorie.