caravan financiering

Steeds meer particulieren kiezen in eerste kwartaal voor elektrische auto

De elektrische auto is in opkomst. Niet alleen zakelijke rijders, maar ook particulieren weten de weg naar een elektrisch model steeds vaker te vinden. Dat blijkt uit cijfers van een onderzoek van BOVAG, RDC en RAI Vereniging. Met 52,5% vormden particulieren in het eerste kwartaal van 2022 de grootste groep nieuwe elektrische auto kopers. Er kochten dus meer privérijders een nieuwe e-auto de afgelopen maanden dan dat er zakelijke contracten werden gesloten.

Subsidie voor elektrische auto’s

Vorig jaar was er minder subsidie beschikbaar voor de aanschaf van een elektrische auto. De overheid stimuleert duurzame initiatieven en stelt dit jaar meer geld beschikbaar voor e-rijders. Daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Op 31 maart werd er subsidie aangevraagd voor zo’n 16.000 elektrische auto’s. Als particulier een elektrisch model kopen of leasen? Dan geldt een subsidie van € 3.350. Om hiervoor in aanmerking te komen mag de auto niet duurder zijn dan € 45.000 met een actieradius van tenminste 120 kilometer.

Elektrische auto voor caravaneigenaren

Het aanbod elektrische auto’s stijgt net als de populariteit. Elektrische modellen die nu populair zijn, zijn bijvoorbeeld de Kia Niro, maar ook de nieuwe elektrische Fiat 500 en Peugeot 208 zijn in trek. Er komen steeds meer betaalbare varianten, waardoor elektrisch rijden voor meer mensen mogelijk is.

Als caravaneigenaar zijn andere aspecten van de e-auto belangrijk. Zo moet de auto over voldoende trekkracht beschikken om een caravan te kunnen trekken. Hierbij dient eveneens rekening gehouden te worden met de actieradius. Hoe meer gewicht een e-auto trekt, hoe lager de actieradius, waardoor vaker stoppen nodig is. Gelukkig zijn er een tal van elektrische auto’s die prima inzetbaar zijn om met de caravan op pad te gaan. Vooral als de kampeervakantie in eigen land plaatsvindt. Heb je nog geen caravan maar zou je er wel eentje willen? Klik hier voor meer informatie omtrent het financieren van uw droomcaravan!

Wilt u én een bijdrage leveren aan het milieu met een elektrische bolide én met deze elektrische bolide en caravan op vakantie gaan? Ontdek welke e-auto past bij uw wensen. Heeft u hier extra financiële ruimte voor nodig? Kampeer Krediet kijkt met u mee.

Gewenst leenbedrag
Aanbetaling
Gewenste looptijd
Kredietbedrag
{{ kredietBedrag | euro }}
Maandtermijn
{{ maandlast | euro }}
Rentepercentage
{{ rente | percentage }}
Dit betekent {{ extraMaand | euro }} per maand extra t.o.v. sparen.

We helpen u graag met uw lening

Heeft u vragen of wilt u advies? Bel gratis met onze adviseurs.

085 – 760 89 88
Tamara Wijsman

Tamara Wijsman
Senior kredietspecialist

  • Altijd boetevrij aflossen
  • Laagste rentetarieven
  • Service gedurende de looptijd van uw lening
  • Lenen zonder zorgen

Onze leningen worden beoordeeld met 9,7 uit 10

Klantenvertellen

Kampeer Krediet is bekend van

Nieuws.nl
Goboony
Kampeer & Caravan Beurs
NKC
Nederlands Krediet Collectief
Verstrekt kredietlimiet Maandtermijn Looptijd in maanden Rentepercentage JKP Totaal krediet Extra kosten p/m
{{ item.naam }} {{ kredietLimiet | euro }} {{ maandlast | euro }} {{ item.looptijdMaand }} {{ rente | percentage }} {{ rente | percentage }} {{ totaalKrediet | euro }} {{ extraMaand | euro }}
Dit betreft een persoonlijke lening. Andere bedragen zijn mogelijk. Toetsing en registratie bij B.K.R. te Tiel. Bij de bepaling van het JKP en Totaal te betalen is kredietgever er vanuit gegaan dat de termijnen op tijd betaald worden. Bij een digitale aanvraag ontvangt u automatisch ons dienstverleningsdocument. Wij hebben geen contractuele verplichting voor een of meerdere aanbieders te bemiddelen. Het is mogelijk dat het tarief in onze aanbieding afwijkt van bovengenoemde tarieven. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie; uw inkomsten en uitgaven, uw gezinssituatie en uw krediethistorie.