financiering

Lening afsluiten op latere leeftijd: nu nog eenvoudiger

Op latere leeftijd een lening afsluiten? Bijvoorbeeld om een caravan te financieren?
Dat kan nu een stuk sneller en eenvoudiger. Er zijn steeds meer opties voor om op latere leeftijd geld te lenen. In dit blog leest u meer over de leenmogelijkheden.

Maximale leeftijd geld lenen vergroot

De maximumleeftijd om een lening af te sluiten verschilt per kredietverstrekker.
Een seniorenlening kunt u afsluiten vanaf uw 60e jaar. U kunt tegenwoordig tot uw 74e levensjaar uw lening aflossen. Voorheen was dat tot uw 68e jaar.

Wilt u op 74- jarige leeftijd toch nog een lening afsluiten? Dat is mogelijk, maar dan moet u deze vaak binnen 5 jaar aflossen. Banken hanteren strengere voorwaarden omdat zij minder zekerheid hebben dat u de lening ook kunt terugbetalen. Als u met pensioen gaat, daalt uw inkomen en kunt u minder aflossen.

Seniorenlening vaak een persoonlijke lening

Verschillende banken bieden een speciale seniorenlening aan. Vaak is dit een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening leent u een vast bedrag. De rente als het maandbedrag staan voor de gehele looptijd van de lening vast. Zo weet u dus precies waar u aan toe bent. Een persoonlijke lening is interessant als u wat financiele ruimte wenst of een eenmalige grote uitgave wilt doen, bijvoorbeeld een caravan kopen.

Lening voor caravan kiezen

Een caravan kopen is een grote uitgave. Heeft u onvoldoende bij elkaar kunnen sparen?
Dan kunt u er voor kiezen om een lening voor uw caravan af te sluiten. De caravan gaat niet uw hele leven mee. Let erop dat u uw lening hebt afbetaald voordat uw caravan is afgeschreven. Zo voorkomt u dat u aan het afbetalen bent voor een caravan die u al niet meer heeft.

Seniorenlening: let goed op de voorwaarden

De voorwaarden van een persoonlijke lening verschillen per kredietverstrekker evenals de rente die u moet betalen. Net als bij elke lening is het belangrijk om te kijken welke bank de leningen met een lage rente biedt. Daarnaast is het minimale en maximale leenbedrag belangrijk. Bij de ene kredietverstrekker mag u 5.000 euro lenen, bij de ander 50.000.

Aflossingstermijn

Verder is het verstandig om goed te letten op de aflossingstermijn. Bij de ene kredietverstrekker heeft u meer tijd dan bij de andere. Hoe eerder de lening wordt afgelost, hoe hoger de maandlasten. Verantwoord geld lenen begint bij goede en juiste informatie. Schakel daarom een adviseur in om u goed te laten voorlichten over de leenmogelijkheden.

Gewenst leenbedrag
Aanbetaling
Gewenste looptijd
Kredietbedrag
{{ kredietBedrag | euro }}
Maandtermijn
{{ maandlast | euro }}
Rentepercentage
{{ rente | percentage }}
Dit betekent {{ extraMaand | euro }} per maand extra t.o.v. sparen.

We helpen u graag met uw lening

Heeft u vragen of wilt u advies? Bel gratis met onze adviseurs.

085 – 760 89 88
Tamara Blommaert

Tamara Blommaert
Senior kredietspecialist

  • Altijd boetevrij aflossen
  • Laagste rentetarieven
  • Service gedurende de looptijd van uw lening
  • Lenen zonder zorgen

Onze leningen worden beoordeeld met 4.8/5!

Trustpilot

Bereken de kosten van de persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening horen vaste maandlasten. De vraag is of u deze kunt blijven betalen als u straks met pensioen gaat. Het is daarom verstandig hier rekening mee te houden voordat u een lening gaat afsluiten. Bereken daarom eerst hoeveel u maximaal kunt lenen zodat u weet welke maandlasten daarbij horen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan!

Kampeer Krediet is bekend van

Nieuws.nl
Goboony
Kampeer & Caravan Beurs
NKC
Nederlands Krediet Collectief
Verstrekt kredietlimiet Maandtermijn Looptijd in maanden Rentepercentage JKP Totaal krediet Extra kosten p/m
{{ item.naam }} {{ kredietLimiet | euro }} {{ maandlast | euro }} {{ item.looptijdMaand }} {{ rente | percentage }} {{ rente | percentage }} {{ totaalKrediet | euro }} {{ extraMaand | euro }}
Dit betreft een persoonlijke lening. Andere bedragen zijn mogelijk. Toetsing en registratie bij B.K.R. te Tiel. Bij de bepaling van het JKP en Totaal te betalen is kredietgever er vanuit gegaan dat de termijnen op tijd betaald worden. Bij een digitale aanvraag ontvangt u automatisch ons dienstverleningsdocument. Wij hebben geen contractuele verplichting voor een of meerdere aanbieders te bemiddelen. Het is mogelijk dat het tarief in onze aanbieding afwijkt van bovengenoemde tarieven. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie; uw inkomsten en uitgaven, uw gezinssituatie en uw krediethistorie.