caravan

Caravan onderhouden: waar moet u op letten?

Als u op kampeervakantie gaat, wilt u natuurlijk 100% kunnen ontspannen. Als uw caravan goed onderhouden is, heeft u daar op de camping geen zorgen over. Goed en regelmatig onderhoud is van belang. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Met deze onderhoud tips helpen wij u veilig de weg op.

Wat kunt u zelf doen aan onderhoud van uw caravan?

Om te zorgen dat uw caravan in topconditie blijft, kunt u zelf ook het een en ander doen aan het onderhoud van uw caravan.

  1. Reinig minimaal 1 keer per jaar het interieur en exterieur van uw caravan. Denk aan gordijnen en kussens. Maar ook de ramen en deuren en de vloer kunnen wel een goede opfrisbeurt gebruiken. Laat na het schoonmaken ook de ramen, deuren en kasten openstaan. De ruimtes kunnen hierdoor goed luchten, waardoor vocht geen kans krijgt en nare geurtjes worden voorkomen.
  2. Maak de koelkast, de badkamer en keukenblok extra goed schoon. Op deze plekken kan er gemakkelijk verontreiniging ontstaan.
  3. Controleer ramen en serviceluiken. Check of ze goed sluiten en of de scharnieren niet zijn verroest. Gebruik speciaal vet om de scharnieren mee te smeren.
  4. Leeg de watertank en vul de brandstoftank. Maak de waterleidingen en kranen watervrij en leeg de schoon- en vuilwatertank voordat u uw caravan gaat stallen. Vul daarnaast ook uw brandstoftank om condensvorming te voorkomen.
  5. Check de bandenspanning, de handrem en versnellingspook voordat u gaat stallen. Dit voorkomt dat hij bevriest of gaat vastroesten.

BOVAG Onderhoudsbeurt voor uw caravan

Om te zorgen dat uw caravan in goede conditie blijft, is het verstandig om 1 keer per 2 jaar een BOVAG Onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Wilt u zorgeloos op vakantie? Maak dan voor vertrek een pitstop bij een BOVAG caravan- en camperbedrijf bij u in de buurt. Kijk op BOVAG.nl voor een vakman bij u in de buurt.

Caravan stuk? Koop een nieuwe!

Heeft u al een tijdje een caravan en is deze niet meer te repareren? Overweeg dan om een nieuwe caravan te kopen. Meer weten? Lees dan dit artikel over caravan kopen: welk caravan merk kiest u

Gewenst leenbedrag
Aanbetaling
Gewenste looptijd
Kredietbedrag
{{ kredietBedrag | euro }}
Maandtermijn
{{ maandlast | euro }}
Rentepercentage
{{ rente | percentage }}
Dit betekent {{ extraMaand | euro }} per maand extra t.o.v. sparen.

We helpen u graag met uw lening

Heeft u vragen of wilt u advies? Bel gratis met onze adviseurs.

085 – 760 89 88
Tamara Blommaert

Tamara Blommaert
Senior kredietspecialist

  • Altijd boetevrij aflossen
  • Laagste rentetarieven
  • Service gedurende de looptijd van uw lening
  • Lenen zonder zorgen

Onze leningen worden beoordeeld met 4.8/5!

Trustpilot

Caravan financieren

Heeft u een caravan op het oog ? Dan is het zaak om te kijken hoe u uw caravan wilt gaan financieren. Heeft u onvoldoende spaargeld? Dan kunt u uiteraard ook geld lenen voor de aanschaf van uw caravan. Ontdek de mogelijkheden bij Kampeer Krediet. Kampeer Krediet is marktleider in het financieren van campers en caravans. Wij helpen honderden klanten per jaar met het voordelig en verantwoord financieren. Onze tarieven behoren tot de laagste van Nederland.

Kampeer Krediet is bekend van

Nieuws.nl
Goboony
Kampeer & Caravan Beurs
NKC
Nederlands Krediet Collectief
Verstrekt kredietlimiet Maandtermijn Looptijd in maanden Rentepercentage JKP Totaal krediet Extra kosten p/m
{{ item.naam }} {{ kredietLimiet | euro }} {{ maandlast | euro }} {{ item.looptijdMaand }} {{ rente | percentage }} {{ rente | percentage }} {{ totaalKrediet | euro }} {{ extraMaand | euro }}
Dit betreft een persoonlijke lening. Andere bedragen zijn mogelijk. Toetsing en registratie bij B.K.R. te Tiel. Bij de bepaling van het JKP en Totaal te betalen is kredietgever er vanuit gegaan dat de termijnen op tijd betaald worden. Bij een digitale aanvraag ontvangt u automatisch ons dienstverleningsdocument. Wij hebben geen contractuele verplichting voor een of meerdere aanbieders te bemiddelen. Het is mogelijk dat het tarief in onze aanbieding afwijkt van bovengenoemde tarieven. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie; uw inkomsten en uitgaven, uw gezinssituatie en uw krediethistorie.