actueel

Recordaantal caravans op de weg deze zomer

Menig Nederlander krijgt er geen genoeg van. Deze zomer trekken we er massaal op uit met een kampeermiddel, en dan het liefst een kampeermiddel op wielen.

De cijfers van BOVAG liegen er niet om: campers en caravans zijn enorm in trek. Met 570.872 geregistreerde caravans/campers is de kans groot dat je er meerdere tegenkomt onderweg.

Met de caravan op vakantie

Nederland telde op 1 juli van dit jaar dus ruim 570.000 van dit soort kampeermiddelen, meldt BOVAG. Het eerste half jaar werden er om precies te zijn 5.400 nieuwe caravans ingeschreven. Dit getal is sinds 2011 niet zo hoog geweest.

Vorig jaar was er al een run op caravans, maar zelfs de eerste helft van 2020 – toen corona om zich heen begon te slaan – kan niet tippen aan de verkoopcijfers van dit moment. Er zijn 35% meer caravans geregistreerd dan vorig jaar. We spreken van een record.

De recordhoogte zorgt ervoor dat eveneens het aantal kampeerders groeit. Een logisch gevolg van de maatregelen, die vliegen naar een vakantiebestemming lastig maken.

Nederlanders verblijven deze zomer liever in eigen land of zorgen dat ze in het buitenland hun eigen vakantiehuis bij zich hebben. Een caravan is tenslotte net een vakantiehuis, maar dan op wielen.

Verkoop van tweedehands caravans neemt toe

De verkoop van caravan occasions blijft niet achter. Er werden ruim 8.000 tweedehands caravans doorgezet naar een nieuwe gebruiker via verkoopbedrijven.

Zo’n stijging hebben we sinds 2010 niet meer gezien. Tussen particulieren werd ook het nodige verkocht.18.500 caravans om precies te zijn. Dat is 23% meer dan vorig jaar.

Caravan financiering

De zomervakantie is een perfect moment om er met de caravan op uit te trekken, maar ook als u later dit jaar nog even lekker weg wilt, zit u met een caravan goed. Zodra u de caravan instapt, bent u op vakantie. En dat zonder onzekerheden omtrent de maatregelen.

Over de financiering bestaan er eveneens geen zorgen: met een financiering van Kampeer Krediet leent u verantwoord en voordelig geld voor een caravan.

Gerelateerde informatie

Voordelen van reizen met een caravan
Nederlanders kiezen massaal voor kamperen

Gewenst leenbedrag
Aanbetaling
Gewenste looptijd
Kredietbedrag
{{ kredietBedrag | euro }}
Maandtermijn
{{ maandlast | euro }}
Rentepercentage
{{ rente | percentage }}
Dit betekent {{ extraMaand | euro }} per maand extra t.o.v. sparen.

We helpen u graag met uw lening

Heeft u vragen of wilt u advies? Bel gratis met onze adviseurs.

085 – 760 89 88
Tamara Wijsman

Tamara Wijsman
Senior kredietspecialist

  • Altijd boetevrij aflossen
  • Laagste rentetarieven
  • Service gedurende de looptijd van uw lening
  • Lenen zonder zorgen

Onze leningen worden beoordeeld met 4.8/5!

Trustpilot

Kampeer Krediet is bekend van

Nieuws.nl
Goboony
Kampeer & Caravan Beurs
NKC
Nederlands Krediet Collectief
Verstrekt kredietlimiet Maandtermijn Looptijd in maanden Rentepercentage JKP Totaal krediet Extra kosten p/m
{{ item.naam }} {{ kredietLimiet | euro }} {{ maandlast | euro }} {{ item.looptijdMaand }} {{ rente | percentage }} {{ rente | percentage }} {{ totaalKrediet | euro }} {{ extraMaand | euro }}
Dit betreft een persoonlijke lening. Andere bedragen zijn mogelijk. Toetsing en registratie bij B.K.R. te Tiel. Bij de bepaling van het JKP en Totaal te betalen is kredietgever er vanuit gegaan dat de termijnen op tijd betaald worden. Bij een digitale aanvraag ontvangt u automatisch ons dienstverleningsdocument. Wij hebben geen contractuele verplichting voor een of meerdere aanbieders te bemiddelen. Het is mogelijk dat het tarief in onze aanbieding afwijkt van bovengenoemde tarieven. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie; uw inkomsten en uitgaven, uw gezinssituatie en uw krediethistorie.