actueel

Wat zijn de kampeertrends van 2021?

Nu de wereld in de greep is van Corona en accommodaties steeds vaker hun deuren moeten sluiten, trekken meer mensen de vrije natuur in. Kamperen was erg populair onder de gevestigde orde van natuurgenieters, echter ook steeds meer jonge gezinnen zien het voordeel van deze manier van recreëren.

Een caravan of camper biedt juist nu een stuk vrijheid om op een verantwoordelijke manier toch te genieten van het buitenleven. Ook in 2021 verwacht Rick Hartsuiker, directeur van Kampeer Krediet dat een aantal trends zich verder gaan ontwikkelen. Hij zette zijn verwachtingen op een rij.

1. Opmars kamperen onder jonge gezinnen

Jonge gezinnen, in de leeftijdsklasse tussen de 30 en 40 jaar oud, hebben het afgelopen jaar en tot op heden ondervonden dat het buiten recreëren waar mogelijk een fijne afwisseling binnen het corona beleid is. Het erop uit trekken voor o.a. flinke wandelingen om het gezin te ontladen is hard nodig.

Omdat men veelal goed digitaal georiënteerd is, is afwisseling in de vrije natuur een goede afwisseling. Met een caravan of camper ben je mobiel en tegelijk voorzien van de luxe die nodig is om het gezin te vermaken.

Steeds meer jonge gezinnen (her) ontdekken het kamperen. Waar hotels het moeilijk hebben, trekken er steeds meer jonge gezinnen met de camper of caravan erop uit om volop te genieten. Het percentage jonge kampeerders zal ook in 2021 aanzienlijk groeien.

2. Reizen, we trekken er weer op uit!

Hoewel veel kampeerders met de camper en caravan vooral afgelopen jaar binnen Nederland zijn gebleven en zo hebben kunnen ervaren hoe mooi ons land is lonken de landen buiten onze grenzen. Frankrijk, Spanje maar vooral ook de Balkan landen.

Uit een rondvraag onder klanten van Kampeer Krediet blijkt maar liefst dat 82% van de ondervraagden komend jaar bij een groenlicht van de overheid weer dolgraag Europa in trekt.

Ook de te verwachte reis druk op de vakantie aanbieders van vliegreizen bij het intrekken van corona maatregelen vormt voor veel vakantievierders waaronder veel gezinnen een reden om te kiezen voor een vakantie met caravan of camper. Men verwacht dat aanbod van verblijf accommodaties snel zal opdrogen en dat prijzen de pan uit schieten nu iedereen tegelijk de vakantie gaat boeken.

3. Met gezond verstand veilig op vakantie

Nu ook in 2021 de corona maatregelen nog gelden en veel geëind is op hygiëne en gezond verstand is het verblijven in een eigen camper of caravan een veilige manier. Het is fijn dat in en eigen verblijf je de controle behoud over de hygiëne en mobiel bent wanneer verblijf accommodaties zoals camping niet voldoet aan de gestelde eisen. Met de huidige reisbeperkingen is onze verwachting dat naast de vrijheid ook veiligheid in toenemende mate een belangrijk onderwerp gaat worden op de agenda in menig huishouden.

4. Luxer met camper of caravan op vakantie

In 2020 werd kamperen er niet leuker op als je niet zelfvoorzienend was. Zo was het gebruik van openbaar sanitair niet mogelijk, dus was er de noodzaak van een eigen toilet, of privé sanitaire voorzieningen.

Gelukkig zijn de meeste campers voorzien van een eigen toilet of douche welk het comfort vooral bij langere verblijven vergroot. Ook de caravan wordt steeds vaker uitgerust met een chemische toilette. De toiletten zijn ook los te koop en dat hebben de online winkels geweten. De bestellingen liepen op en voorraden slonken zo hard dat bepaalde types niet meer voorradig waren.

Nu de corona maatregelen naar alle waarschijnlijkheid ook in 2021 langer aanhouden en de 1,5 meter samenleving nog voor een langere tijd gehandhaafd blijft zal het privé sanitair een noodzakelijk iets zijn wil je luxer en bovenal veiliger op vakantie met camper of caravan.

5. Camper of caravan financieren, minder via dealer

Steeds meer consumenten oriënteren zich voor de aankoop van een kamper of caravan via internet. Daarnaast bezoekt men nog steeds de dealer voor een fysieke ontmoeting met de beoogde droom camper of caravan. Vaak vergelijkt de consument de verschillende aanbiedingen van diverse dealers.

Nu de aanschaf van een camper of caravan steeds interessanter wordt zijn er veel manieren om een aankoop te realiseren. Het aanspreken van het volledige spaargeld is niet altijd gewenst. Zo kun je de financiering van een camper of caravan in orde maken met een persoonlijke lening.
Waarom wel je aankoopprijs van een camper of caravan vergelijken maar niet je financiering?

Het is niet slim om direct bij de aankoop ook te kiezen voor een financiering via de dealer. Los van dat de rente hoger is, krijg je vaak ook het verkeerde financieringsproduct aangeboden in een “betaalplan”. Dit plan bevat een doorlopend krediet waarbij looptijd en rente niet vaststaan.
Verstandiger is om online of telefonisch een persoonlijke lening aan te vragen via Kampeer Krediet. Alle rentes van alle banken worden vergeleken en je ontvangt direct een vrijblijvende offerte met de laagste rente garantie.

Daarom het advies van Kampeer Krediet: eerst kijken wat mogelijk is tegen de beste voorwaarden en dan pas daadwerkelijk kopen!

Kampeer Krediet is aangesloten bij de NKC en biedt de leden zelfs nog een extra leden voordeel. Meer informatie als NKC lid of vraag direct een offerte aan.

6. Verhuur van camper of caravan een goede investering

Steeds meer Nederlanders verhuren hun camper. Doordat men niet alle maanden op vakantie gaat zien we steeds vaker de trend zoals we dat ook bij stacaravan en tweede woningen zien, extra inkomsten door verhuur.

Doordat er relatief een schaarste is op de camper markt kiezen veel mensen voor een tijdelijke huurperiode om het kampeerleven te ervaren. Steeds meer campers worden aangeboden op online platformen zoals Camptoo en Goboony. Hoe aantrekkelijk het ook lijkt om je camper te verhuren ook in 2021 heb je rekening te houden met een aantal zaken.

Hoe bepaal ik de verhuurprijs van mijn camper

De verhuurprijs bepaalt de eigenaar van de camper helemaal zelf. Besluit je een camper te verhuren houdt dan rekening met een vanaf prijs van rond de 70 euro per dag. Uiteraard kan je voor langere of kortere periode een andere prijs hanteren.

De jaarlijkse kosten zoals verzekeringspremies, eventuele wegenbelasting, afschrijvingen en kosten voor stalling en onderhoud bedragen voor een camper circa 4.000 euro. Doordat je de camper verhuurt kan je met een aantal weken per jaar je kosten al redelijk terugverdienen.

De huurprijs hangt af van veel variabele factoren, zoals de verhuurperiode, het seizoen, het aantal slaapplaatsen en de leeftijd en uitrusting van de camper. Daarnaast neem je ook je indirecte kosten mee zoals eventuele financiering en afschrijving.

Gewenst leenbedrag
Aanbetaling
Gewenste looptijd
Kredietbedrag
{{ kredietBedrag | euro }}
Maandtermijn
{{ maandlast | euro }}
Rentepercentage
{{ rente | percentage }}
Dit betekent {{ extraMaand | euro }} per maand extra t.o.v. sparen.

We helpen u graag met uw lening

Heeft u vragen of wilt u advies? Bel gratis met onze adviseurs.

085 – 760 89 88
Tamara Blommaert

Tamara Blommaert
Senior kredietspecialist

  • Altijd boetevrij aflossen
  • Laagste rentetarieven
  • Service gedurende de looptijd van uw lening
  • Lenen zonder zorgen

Onze leningen worden beoordeeld met 4.8/5!

Trustpilot

Kampeer Krediet is bekend van

Nieuws.nl
Goboony
Kampeer & Caravan Beurs
NKC
Nederlands Krediet Collectief
Verstrekt kredietlimiet Maandtermijn Looptijd in maanden Rentepercentage JKP Totaal krediet Extra kosten p/m
{{ item.naam }} {{ kredietLimiet | euro }} {{ maandlast | euro }} {{ item.looptijdMaand }} {{ rente | percentage }} {{ rente | percentage }} {{ totaalKrediet | euro }} {{ extraMaand | euro }}
Dit betreft een persoonlijke lening. Andere bedragen zijn mogelijk. Toetsing en registratie bij B.K.R. te Tiel. Bij de bepaling van het JKP en Totaal te betalen is kredietgever er vanuit gegaan dat de termijnen op tijd betaald worden. Bij een digitale aanvraag ontvangt u automatisch ons dienstverleningsdocument. Wij hebben geen contractuele verplichting voor een of meerdere aanbieders te bemiddelen. Het is mogelijk dat het tarief in onze aanbieding afwijkt van bovengenoemde tarieven. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie; uw inkomsten en uitgaven, uw gezinssituatie en uw krediethistorie.