Caravan financieren: waar moet u op letten?

Ultieme vrijheid met een caravan

De meest pittoreske plaatsjes bezoeken, midden in de natuur vertoeven: met de caravan op pad gaan, geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Het is niet voor niets dat veel Nederlanders graag vakantie vieren in een caravan. U kunt gaan en staan waar u wilt. U heeft het genot van kamperen, maar dan mét enige luxe. De caravan wordt uw tweede thuis. En, voor een tweede thuis betaalt u ook het nodige. Hoe gaat u deze duurdere aankoop financieren? Dat kan onder andere met een caravan lening.

Uw caravan financieren

De kosten van een caravan beginnen bij een paar duizend euro, indien u voor een tweedehands exemplaar kiest. Houd er rekening mee dat een wat oudere caravan onderhoud vereist. Bij de aankoop van een gloednieuwe caravan mag u rekenen op minstens €10.000. U kunt het natuurlijk zo duur maken als u zelf wilt, maar hoe we het ook wenden of keren, een caravan is een flinke investering. Het liefst financiert u uw nieuwe vakantiewoning op wielen met spaargeld. Maar wat als u niet voldoende eigen geld heeft?

Indien u geld te kort komt om een caravan te kopen, dan kunt u bij een geldverstrekker aan de bel trekken. Met een persoonlijke lening of een doorlopend krediet vult u uw budget aan tot het bedrag dat u nodig heeft.

Vraag direct uw caravan financiering aan

Geld lenen voor caravan met een persoonlijke lening

Een veel gekozen manier om een caravan te financieren is de persoonlijke lening. Deze lening is geschikt, doordat u bij dit type lening een vast bedrag leent. U weet vaak al hoeveel de caravan kost en wat u exact nodig heeft.

Daarnaast is de persoonlijke lening een verantwoorde vorm van geld lenen. Dit dankzij het vaste karakter van de lening. U leent namelijk een vast bedrag van de bank, waarover u een vaste rente betaalt. Dit bedrag ontvangt u in één keer op uw rekening. In de praktijk betekent het dat u maandelijks een vast bedrag aan de geldverstrekker betaalt, waarmee u de lening aflost. Dit bedrag verandert niet gedurende de looptijd. Doordat deze factoren vaststaan, bent u aan het einde van de looptijd leningvrij.

Tip: zorg dat de looptijd past bij de verwachte levensduur van de caravan.

Een doorlopend krediet om uw caravan te financieren

Het doorlopend krediet is voor de kampeerliefhebber die graag flexibel met het geleende geld omgaat. In het geval van een doorlopend krediet leent u geld tot een kredietlimiet. Tot die grens kunt u geld opnemen en aflossen wanneer u dit wilt. Ook reeds afgeloste bedragen mag u opnieuw opnemen. Mochten de kosten omtrent de caravan hoger uitpakken, dan biedt het doorlopend krediet de mogelijkheid om dit eveneens te financieren.

In tegenstelling tot de persoonlijke caravan lening verandert de rente mogelijkerwijs wel gedurende de looptijd. De rente kan stijgen of dalen, en dit heeft invloed op het bedrag dat u betaalt. Ook is er geen vast eindpunt, waardoor u zelf de verantwoordelijkheid dient te nemen de caravan lening af te lossen.

Vraag direct uw caravan financiering aan

Voordelig uw caravan financieren bij Kampeer Krediet

Bij het Kampeer Krediet bieden we kampeerleningen aan met een lage rente en goede voorwaarden. Niet alleen een gunstig rentetarief is belangrijk bij het afsluiten van een lening voor een caravan, maar ook de inhoud van de lening. Zoals, hoe gaat de kredietverstrekker om met boetevrij aflossen en op welke service mag u rekenen gedurende de looptijd? Wij bieden toegankelijke, persoonlijke hulp bij uw financiering, zowel online als telefonisch.

Daarnaast vergelijken wij meerdere aanbieders. Waar u bij een huisbank enkel huisleningen kunt afsluiten, bieden wij, als onafhankelijke partij, een breed scala aan caravan leningen. Vergelijken zorgt ervoor dat wij u echt de best passende lening kunnen bieden. En, nog een voordeel: u betaalt een lage rente v.a. 6,6% voor een persoonlijke lening. Dit is erg laag in vergelijking met hoge rentetarieven van huisbanken en caravandealers.

Uw nieuwe caravan financieren doet u voordelig en verantwoord bij Kampeer Krediet.

Vraag direct uw caravan financiering aan

Veel gestelde vragen

{{ item.question }}

In 4 stappen de lening voor uw caravan realiseren

1. Online persoonlijke lening aanvragen

Niet zeker van uw keuzes? Onze adviseurs nemen altijd de aanvraag met u door.

2. Ontvang een gratis offerte op maat

We nemen samen uw wensen en mogelijkheden door. U krijgt van ons de best passende offerte.

3. Documenten opsturen

U kunt online in uw persoonlijke omgeving alle benodigde documenten digitaal aanleveren.

4. Ontvang het bedrag direct op uw rekening

Wij handelen de rest kosteloos voor u af. Binnen 2 werkdagen staat het geld op uw rekening.

Bereken vrijblijvend uw maandtermijn

Gewenst leenbedrag
Aanbetaling
Gewenste looptijd
Kredietbedrag
{{ kredietBedrag | euro }}
Maandtermijn
{{ maandlast | euro }}
Rentepercentage
{{ rente | percentage }}
Dit betekent {{ extraMaand | euro }} per maand extra t.o.v. sparen.

We helpen u graag met uw caravanlening

Heeft u vragen of wilt u advies? Bel gratis met onze adviseurs.

085 – 760 89 88
Tamara Blommaert

Tamara Blommaert
Senior kredietspecialist

  • Altijd boetevrij aflossen
  • Laagste rentetarieven
  • Service gedurende de looptijd van uw lening
  • Lenen zonder zorgen

Onze leningen zijn beoodeeld met 4.8/5

Trustpilot

Kampeer Krediet is bekend van

Nieuws.nl
Goboony
Kampeer & Caravan Beurs
NKC
Nederlands Krediet Collectief
Verstrekt kredietlimiet Maandtermijn Looptijd in maanden Rentepercentage JKP Totaal krediet Extra kosten p/m
{{ item.naam }} {{ kredietLimiet | euro }} {{ maandlast | euro }} {{ item.looptijdMaand }} {{ rente | percentage }} {{ rente | percentage }} {{ totaalKrediet | euro }} {{ extraMaand | euro }}
Dit betreft een persoonlijke lening. Andere bedragen zijn mogelijk. Toetsing en registratie bij B.K.R. te Tiel. Bij de bepaling van het JKP en Totaal te betalen is kredietgever er vanuit gegaan dat de termijnen op tijd betaald worden. Bij een digitale aanvraag ontvangt u automatisch ons dienstverleningsdocument. Wij hebben geen contractuele verplichting voor een of meerdere aanbieders te bemiddelen. Het is mogelijk dat het tarief in onze aanbieding afwijkt van bovengenoemde tarieven. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke en financiële situatie; uw inkomsten en uitgaven, uw gezinssituatie en uw krediethistorie.